måndag 16 februari 2009

Söka nytt jobb är ett heltidsjobb!


Det finns de som tror att det är lättare att få ett nytt jobb om man redan har ett. Det här är en myt som sätter onödig press på dig som arbetslös då den inte är förankrad i verkligheten. Orsaken till att man inte har ett jobb kan vara många, att bolaget ska göra en omorganisation, flytta eller vara del i en fusion.

Genom åren har jag kommit i kontakt med många som varit lediga mellan sina jobb. Dessa personer har varit extremt framgångsrika i sina befattningar på olika och nya jobb OCH utan jobb då de sökt ny befattning. Tänk på att det enda som är intressant för en arbetsgivare är vad du kan prestera och göra för företaget, inte hur du slutade på ditt senaste jobb.

TÄNK DESSUTOM PÅ ALL DEN KVALITETSTID som finns tillgänglig NU när du är "ledig". En fokuserad, effektiv och målinriktad jobbspaning kan inte genomföras samtidigt som man arbetar heltid. Underskatta inte genomslagskraften i din kraftansträngning. Att söka jobb är ett heltidsjobb och den perioden börjar för dig redan idag. Snart kommer du får skörda på det du sått...

...antingen knyter du näven i segergest.

...eller så kör du den knutna näven genom skärmen undrandes om något blev bättre av det. ;)

2 kommentarer:

Christoffer sa...

Det kan jag nog inte hålla med om, tycker alla jag pratat med skulle säger att det är en fördel om man redan har ett jobb. Det är lite av en kvalitetsstämpel. Sen är denna kvalitetsstämpel långt från vattentät, men visst är det bättre att ha ett jobb än inte när man söker.

ps. Du skulle inte kunna skriva en rad om min hemsida Intervjuaren.se?

Erik Olsson sa...

Det gjorde du så bra själv... ;)

 
Personligt bloggar
Blogglista.se