lördag 21 juni 2008

Hur man hittar lediga jobb

Det finns de som tror att det är lättare att få ett nytt jobb om man redan har ett. Det här är en myt som sätter onödig press på dig som arbetslös då den inte är förankrad i verkligheten.

Orsaken till att man inte har ett jobb kan vara många, att bolaget ska göra en omorganisation, flytta eller vara del i en fusion.

Genom åren har jag kommit i kontakt med många som varit lediga mellan sina jobb. Dessa personer har varit extremt framgångsrika i sina befattningar på olika och nya jobb OCH utan jobb då de sökt ny befattning.

Tänk på att det enda som är intressant för en arbetsgivare är vad du kan prestera och göra för företaget, inte hur du slutade på ditt senaste jobb. TÄNK DESSUTOM PÅ ALL DEN KVALITETSTID som finns tillgänglig NU när du är "ledig". En fokuserad, effektiv och målinriktad jobbspaning kan inte genomföras samtidigt som man arbetar heltid. Underskatta inte genomslagskraften i din kraftansträngning. Att söka jobb är ett heltidsjobb och den perioden börjar för dig redan idag. Snart kommer du får skörda på det du sått...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill ha ett deltidsjobb!
Jag vill verkligen ha ett deltidsjobb!!

Bransch spelar ingen roll.

Varför är det så svårt?
Alla bara klagar på att de bara får deltidsjobb, men jag som vill ha ett får inte tag på något.

Beror det på att studentförmedlare som Academic Work dammsuger marknaden på alla deltidsjobb så att vi som inte är heltidsstudenter inte får något deltidsjobb??

Studenterna borde ju fokusera på sin utbildning istället. Det är många studenter som inte hinner med det, för att de jobbar så mycket.
Snacka om att det blir många dyra omtentor för staten, när studenterna inte blir färdiga i tid.

Jag klarar mig utmärkt på ett deltidsjobb! Jag känner en egenföretagare som klarar sig på en lön på 4000 kr i månaden. Själv skulle jag klara mig på 6000 kr/mån efter skatt, trots att min hyra är på 4000kr+.

Jag får känslan av att det pågår en stor åldersdiskriminering på extrajobbsmarknaden! Är man äldre än 30, så SKA man ha ett heltidsjobb!

Alla måste nämligen vilja ha heltidsjobb i det svenska tvångsamhället, verkar det som.

Anonym sa...

Jag tycker att du kan ta ditt jävla fejs och slå den igenom en vägg.

De flesta som får ett jobb får det pga att de har en massa kontakter där de flesta arbetsgivare 99/100 gånger anställer en vän till en redan anställd personal.


99/100 personer som söker jobb via annonser får det ALDRIG för att man skall konkurera med 100tals andra ansökningar, samt att arbetsgivaren är så jävla uppe i sitt arsle att han tar den första Guldansökningen han ser.


Vad skall man göra? Gå och knacka i huvudet på alla chefer i stan och tigga om att bli anställd?

Erik Olsson sa...

Du är ett levanade bevis på att alla inte kan få ett jobb. Du uppför dig illa och skriver som en kratta. Ring Komvux idag och börja lära dig från grunden. Därefter kommer du in på arbetsmarknaden.

Du är inget offer utan en människa utan visioner!

 
Personligt bloggar
Blogglista.se