tisdag 29 maj 2007

Fem råd för att skapa framgång

Är du en av dem som försökt få framgång och balans genom enbart yttre agerande, utan att fått de resultat du vill ha? Då är du en av många som kan skapa obegränsad framgång, bara du får reda på var du ska leta.

Lösningen finns på fem nivåer:

1.Den fysiska nivån: Se till att du tar hand om dig själv rent fysiskt. Genom att äta rätt, motionera och inte missbruka några substanser som är skadliga för dig. Vissa går på gym, andra promenerar och/ eller äter vegetarisk mat. Gör det som passar dig.

Märker du att detta inte räcker går du till nivå två.

2. Den mentala nivån: Se efter vad du tänker och vad du säger till dig själv och andra. Är du en person som föder dig själv och andra med negativitet som negativa tankar och åsikter, så kommer du inte hamna där du vill. Tänk också på att detta kan gå i socialt arv i flera generationer och påverka dig utan att du vet om det. För förbättring ägna dig åt positivt tänkande, mental träning etc.

När inte det räcker så gå till den känslomässiga nivån.

3. Här bearbetar du känslor som skadar ditt liv. Det kan vara allt från trauman till mer vardagliga saker. Så länge du inte bearbetat den negativa känslan så kommer den att göra sig påmind på ett eller annat sätt. I denna situation så går många till psykolog, börjar med yoga eller något annat som främjar den inre utvecklingen.

När inte det räcker så kommer vi till den själsliga nivån.

4. Här börjar många undra över meningen med livet etc. Du kanske har allt du vill ha i livet, men känner en viss tomhet eller missnöje. Här är det ofta läge att förvekliga sig själv, att verkligen göra det som man vill med livet, men som du själv och andra säger är omöjligt. Här vill många utveckla sin intuition och känna att de inte sitter fast i ekorrhjulet. Här börjar många titta på själslig balans genom andliga kurser och böcker, existentiell coachning etc.

Ofta leder det själsliga till det andliga.

5. Den andliga nivån: Många börjar fundera över helheter, som varför finns jorden, var kommer allt liv ifrån och hur passar jag själv in i helheten. Eftersom det andliga och själsliga är så nära så kan du få hjälp på samma sätt som under punkt fyra.

Tänk på att om du är nöjd som det är, finns det ingen anledning att gräva djupare. Däremot om du sitter fast på en eller flera nivåer så kanske nyckeln är att se vad som ligger bakom detta? Tänk på att ingen människa är den andra lik, och det är inte vår uppgift att bedöma vad andra ska göra med sina liv.

Ansvaret och lösningen ligger direkt eller indirekt i dina egna händer. Det är bara du som kan avgöra om du känner dig lycklig, oavsett vad någon annan har för mening om detta.

Lycka till med att skapa den balans som du vill och kan uppnå.

Källa: Hans Thörn

Inga kommentarer:

 
Personligt bloggar
Blogglista.se