söndag 4 mars 2007

Konsulten - en rolig historia


En bonde står och passar en stor flock får som betar på fjället. Då kommer plötsligt en splitter ny BMW på vägen nedanför. En kille i Armani-kostym, Gucci-skor, Ray Ban-solglasögon och en YSL-slips sticker ut huvudet ur bilen och ropar till bonden: "...om jag kan räkna ut hur många får har du på betet, kan jag ta med mig ett av fåren då?"
Bonden tittar på killen och den spridda spridda flocken får och säger: "det är okej för mig!"

Killen kör fram sin BMW till bonden och tar fram en Dell Notebook som han lägger på motorhuven. Med hjälp av Nokias
senaste 3G-telefon kopplar han upp sig mot NASA. Han kontaktar ett GPS-satellitnavigationssystem, hämtar den exakta positionen och matar in den i en annan satellit som skannar betesområdet med en ultrahögupplösningskamera.

Så öppnar han den digitala bilden i Adobe Photoshop och exporterar den till en annat ställe på internet: "image processing facility" i Hamburg. Inom några sekunder får han ett e-postsvar i retur i sin Palm Pilote, där det står: "picture processed and data stored".

Så loggar in på en MS-SQL databas via ODBC och kopplar upp ett Excel-dokument med flera avancerade formler. När detta är gjort kör han all data genon e-posten till Xircom och på ett ögonblick får han respons.

Avslutningsvis skriver han ut en 150 sidors fyrfärgsrapport på sin Miniaty-Hitech-HP Color Laser Jet och kastar en öga på den sista sidan och säger till bonden: "...hm, du har exakt 1586 djur".
"Det stämmer", säger bonden, "...så du kan ta med ett av fåren".
Bonden tittar på när killen går runt för att välja ut ett av fåren, som han därefter jobbar mycket hårt med att få ner i bagageluckan på sin helt nya bil.
Då säger bonden: "...du, om jag kan säga exakt vad du jobbar med, kan jag då få tillbaka fåret då?"
Killen tänker en stund och säger att det är okej, "...jo, du är konsult", säger bonden.
"Det stämmer", säger killen, "...hur kunde du veta det?"
"Det var inga problem", säger bonden. "Du kom hit utan att någon bett dig. Du tar betalt för något som jag redan visste, på en fråga jag inte ställt. Dessutom har du ingen aning hur den här branschen fungerar."
Killen tittar frågande på bonden.
Men bonden ler mot killen med sina bruna tänder och säger, "...så var nu snäll och öppna bagageluckan och lämna tillbaka min hund!"

1 kommentar:

Danne sa...

Tur att man inte är konsult och har en ny BMW. Puh!

 
Personligt bloggar
Blogglista.se