tisdag 29 januari 2013

Sex tips - så lyckas du på anställningsintervjun


Alla vill ha en engagerad lagspelare som dessutom är kreativ. Där är några av nyckelorden för att lyckas vid nästa anställningsintervju. Alltså, när du är på jakt efter ett nytt drömjobbwww.jobbtorget.eu så ska du tänka på följande saker inför intervjun:

1. Visa engagemang: berätta vad du vill göra i framtiden, hur du tänker att du ska utvecklas och vilka ambitioner du har. Berätta gärna om hur din karriär varit hittills och varför du vill lämna ditt tidigare jobb.

2. Var en lagspelare: det är viktigt att du gillar att arbeta i team och att det då är gruppens bästa som gäller. Samtidigt måste du vara tydlig med att du kan arbeta självständigt också och att du kan driva egna projekt.

3. Var kreativ: förklara hur din kreativitet kommit till nytta i en viss situation, snarare än att beskriva dig i luddiga termer som en kreativ person.

4. Överdriv inte: berätta hellre en konkret situation som du har varit med om, hur du har förändrat eller åstadkommit något som har gett resultat, än att tala allmänt om vad som har skett.

5. Var mål- och resultatinriktad: ifrågasätt vad din eventuellt kommande arbetsgivare har för förväntningar på dig om du skulle få jobbet. I detta läge kan du passa på att berätta om resultat du uppnått tidigare eller något högt uppsatt mål som du har nått.

6. Om intervjun genomförs av en kvinna: bör du tänka på att hon i större utsträckning tenderar att betona personliga egenskaper mer än män, så betona dina goda egenskaper. Kvinnliga chefer letar efter följande egenskaper oftare än män: nyfiken, empatisk, klokhet och mognad. Skulle intervjun genomföras av en man, bör du tänka på att han, i större utsträckning än kvinnliga chefer letar efter personer som är mål- och resultatfokuserade analytiska och som orkar jobba mycket.
 
Personligt bloggar
Blogglista.se