lördag 29 december 2007

Arbetslösa ska inte umgås i grupp

Det finns ett forum för arbetslösa på Passagen som är helt galet destruktivt. I denna ankdamm får man en dunk i ryggen om man hackar på samhället, spottar på systemet eller kastar skit på AMS. Tillsammans skriker man unisont ut sin frustration samtidigt som man undrar varför ingen ANNAN kan fixa jobb åt en. De verkar se sig själva som en vilande superresurs som bara väntar på att bli upptäckt av arbetsmarknaden. Så fort någon skriver något i detta forum om möjligheten att få jobb så får han/hon 50 inlägg där man är "idiot" i olika former.

Forumet verkar består av sorgliga figurer som blivit proffs på att göra inget och som är rädda för att utsätta sig för RISKEN att faktiskt få ett jobb. Att de tillsammans får sitta och bekräfta att de är offer för omständigheter som de själva INTE tar ansvar för är livsfarligt. Tänk om de la ner samma tid på att söka jobb som att skriva inlägg.

Slutsats: Stäng forumet för arbetslösa - nu!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas att du inte generellt utgår från att arbetslösa inte ska umgås i grupp.

Stödgrupper/nätverk av arbetslösa med konstruktivt handlingsprogram är aldrig fel.

Sedan är det nog så att Passagen Debatt/Arbetslöshet tjänar en viktig funktion, nämligen att vara klotterplank. Ett forum där folk kan uttrycka, ja just det, sin frustration. Det är ju inte många som ger oss en klapp på axeln i dagens kalla samhälle, eller hur?

Fast ändå ligger det något i det du säger.

Gott Nytt år

Klas Hägglund
Webbansvarig
Arbetslös Nu
http://www.arbetslos.nu/

Erik Olsson sa...

Hej Klas!

Att vara arbetslös är ett helvete. det vet jag. Det jag har problem med är när man skjuter problemet ifrån sig och släpper det egna ansvaret. Om man dagligen ventilerar sin frustration blir den till slut en sanning och inte ett tillstånd, en fas, på väg till något nytt.

Men stödgrupper är aldrig fel!

Gott Nytt till dig också!

Jerry sa...

Det kallas demokrati. Det forumet är som en frisk fläkt jämfört med AMS och hela det ruttna systemet där folk tiger käft och inrättar sig i ledet. Från AMS kommer endast lögner medan det är intressant att läsa om hur det verkligen står till hos vanligt folk.

Om du tror att människors åsikter kan hindras för att man stänger ett forum så tror du fel. Du har hamnat i fel tid när vem som helst kan slänga upp ett forum på nätet eller vara sin egen nyhetsreporter och ventilera sina åsikter på Youtube.

Skulle varit med på 30-talet. Hade varit tiderna för dig.

Erik Olsson sa...

Ett inlägg som bekräftar ALLT det jag menar.

Hans Bergersen sa...

Arbetslös?

Blir du inte kallad till intervju? Är ditt CV tillräckligt bra?

Dina erfarenheter och dina personliga egenskaper är självklart viktiga, men det är inte alltid den som har mest gedigen kompetens som får jobbet, utan snarare den som är duktigast på att marknadsföra sig själv.

Jag hjälper dig att skriva ett snyggt säljande CV och personligt brev till ett bra pris.

På sidan www.senzia.se så finner du mina kontaktuppgifter.

 
Personligt bloggar
Blogglista.se