torsdag 8 november 2007

När du ska söka jobb utomlands


Tänk på följande innan du packar resväskorna för det stora äventyret. Se till att vara väl förberedd mentalt och ladda för följande:

- Var anpassningsbar.
- Lär dig språket/språken.
- Se möjligheterna till personlig utveckling.
- Bygg snabbt upp en ny social plattform.
- Att jobba utomlands är ofta bra för karriären.

- Så här söker du jobb:
Var medveten om att det tar tid och en hel del energi! Var aktiv. Anmäl dig till sajternas e-postservice men nöj dig inte med detta utan kolla dagligen på lediga jobb. De attraktiva jobben går åt fort nuförtiden. En förutsättning är att du tänker igenom vad du vill, och har klart för dig vilken typ av arbete som passar dig, utifrån dina personliga kvalifikationer.

- På anställningsintervjun:
Berätta om dig själv? Tänk på att goda personliga egenskaper värderas allt högre på arbetsmarknaden. Varför vill du byta arbete, vad lockade dig att söka just detta arbete? Hur ser dina framtidsplaner ut beträffande arbetsuppgifter och arbetsklimat?

- För dig som vill utvecklas i arbetet:
Att själv kunna utforma och utveckla arbetsinnehåll- och former är ofta en önskan från medarbetare och idag oftast ett krav från arbetsgivaren. En tid då chefen pekade med hela handen och statiska befattningsbeskrivningar styrde arbetet är förbi. Tänk på att företag ropar efter medarbetare som är flexibla och själva tar ansvar för sin egen utveckling.

- Utvecklingssamtalet:
Se till att förutsättningarna finns för en givande stund. En stressad chef är inte den du vill diskutera framtid med.

Inga kommentarer:

 
Personligt bloggar
Blogglista.se