tisdag 17 juli 2007

Passagens "arbetslösa" är slöa!


Det finns ett forum för arbetslösa på Passagen som är helt galet. I denna ankdamm får man en dunk i ryggen om man hackar på samhället, spottar på systemet eller kastar skit på AMS. Tillsammans skriker man unisont ut sin frustration samtidigt som man undrar varför ingen ANNAN kan fixa jobb åt en. De verkar se sig själva som en vilande superresurs som bara väntar på att bli upptäckt av arbetsmarknaden. Så fort någon skriver något i detta forum om möjligheten att få jobb så får han/hon 50 inlägg där man är "idiot" i olika former.

Forumet verkar bestå av slöa och töntiga idioter som blivit proffs på att göra inget och som är rädda för att utsätta sig för RISKEN att faktiskt få ett jobb. Att de tillsammans får sitta och bekräfta att de är offer för omständigheter som de själva INTE tar ansvar för är livsfarligt. Tänk om de la ner samma tid på att söka jobb som att skriva inlägg.

Slutsats: stäng forumet för arbetslösa

13 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, det var ord och inag visor. Tur att man inte är arbetslös utan bara en "spanare".

Fridens liljor!

Johan

Anonym sa...

Grrrrrrrrrrr

Fixa ett jobb till mig då.

:-(

Anonym sa...

Låt oss vara ifred och låt oss slås med våra egen demon. Du måste vara rättvist. //RZ

Anonym sa...

Hihi... nu ska jag gå och spela spel, det heter Analfabet. Ha en trevlig sommar du med.

Kram Frida

Unknown sa...

Hm, vad händer med "uttala dig inte om något du inte vet någonting om"?

Jag är inte heller arb.lös, dock tycker jag det är lite väl fult att slänga skit på högutbildade akademiker (och övriga för den delen också) som lägger ner sin själ i jobbsökandet utan resultat.

Erik Olsson sa...

Nilla; Det är verkligen INTE dem jag kastar skit på. En arbetslös och högutbildad akademiker kastar sannolikt inte bort dyrbar tid på att gnälla om otur och orättvisor i ett slabbigt forum på Passagen. En arbetslös och högutbildad akademiker jobbar garanterat med att få en vassare cv, ett vassare nätverk. Inget lämnas åt slumpen där, men på Passagen ska någon ANNAN hjälpa dig att få jobb.

Saknar lite "...livet är ingen tävling - men jag tänker vinna...".

Anonym sa...

var inne och kolla på Passagen och kan bara hålla med, en klubb för missnöjda citroner som nog inte är Sveriges ryggrad........ SKÄRPET PÅ!!!

Anonym sa...

Här var det hårda papper. Njut av HOOM.se istället och se livet från den ljusa sidan. *ler*

Anonym sa...

Kanske du kan tipsa en om hur man får jobb? Själv har jag en akademikerutbildning men saknar erfarenhet. Arbetsgivarna tar ingen som helst notis om mina ansökningar. Eller så blir man kallad till intervju bara för att de vill kolla vad man är för en - ge en lite falska förhoppningar och säga att de hör av sig. Det gör de oftast inte.

Regeringen har sett till att slå undan benen för många nu när de slopat studerandevilkoret och A-kassan dras in snabbare än kvickt. Tar tid att skaffa kontakter och få in en fot. Tid som de inte vill ge en.

Lätt att fastna i en ond cirkel av apati. De som inte sitter i det vet inte vad det innebär. Lätt att vara klok och säga att man ska göra si eller så. Prova att gå på svältkur med 60% i A-kassa och gneta med ansökningar som ingen bryr sig om. Nä håll käft! säger jag.

Erik Olsson sa...

Varför ta åt sig om man är så bra? En arbetsgivare/rekryterare sitter ju inte och är taskig utan vill bara ha den bäst lämpade för en specifik uppgift. Lite självkritik tror jag skulle vara på sin plats. Är du och dina betyg så jävla bra i jämförelse med andra? Vad utstrålar du på en intervju? Skulle du anställa dig själv?

Anonym sa...

Är det solglasögon eller skygglappar på gummiankorna? Symboliken blir vassare i det senare fallet...

Anonym sa...

Ojojoj... här var det många åsikter.
Jag jobbar med Rekryteringar och har därför Chansen att hjälpa många med Arbete.
Kontakta gärna mig via min e-mail, marina.jovanovska@talentor.com

Anonym sa...

Problemet för arbetslösa är de mängder av inkompetenta och meningslösa "åtgärder" som man ska prackas på av af från psykopathandläggare som hotar med varningar eller de facto ger varningar om man under en tid uttrycker egna åsikter, som att man är dum i huvet. Man måste ta det som tvingas på en. Jag skulle vilja lägga till på att delta i föreningar och organisationer, lära känna kompetent folk, skapa kanaler osv. Men jag måste sitta inne på åtgärd framför en dator från 8 till 1630 och söka jobb. Söka jobb gör jag hemma i lugn och ro där jag trivs bättre, så många jobb finns ändå inte att söka, åtm inte för min del. Jag uppfyller inte, eller kompletterar inte de kriterier som krävs. Mina områden är mer nischade än vad jag finner lediga jobb för. Jag vill utveckla mitt. Men får inte för af. Min handläggare har t o m ålagt mig rörelseförbud från min "praktik" (förvaring). Eftersom hon gjort ett tjänstefel kan jag närsomhelst sätta dit henne men pga risk för repressalier så är det inte självklart hur man går vidare med det.

Inse nån gång, Af har inte kompetens. Det som haft det har lämnat Af för den privata sektorn.
Af består av folk med ett auktoritetstänkande, dvs de ser arbetslösa som lägre värda och tar inte åt sig synpunkter "nerifrån".
Af består mest av otillräckligt intelligenta individer, med ett statiskt motindividtänkande. Deras typ av "positiv"tänkande håller inte i verkligheten. Detta ständiga tjat om att bara söka jobb och att trolla med cv mer än vad som går att göra. Man kan inte måla om en tavla hur många gånger som helst, det är inte vettigt, tyder på en störning, som att det ska ändras hela tiden. I hur man ändrar och anpassar inför varje olika jobb som söks är redan en självklar grej för 95%. Man behöver inte af-handläggare som likt papegojor och bandspelare ältar samma mantra hela tiden, som kanske håller i ett samhälle med låg arbetslöshet. Det krävs desto mer kreativitet än det som af vill att man ska göra, dvs söka jobb som inte är realistiska att söka och just att bara hålla på med det, än att vara kreativ, ta del i saker utanför sig själv, utanför af-kontoret, utanför "praktik"-förvaringsplatsen.

 
Personligt bloggar
Blogglista.se