onsdag 28 februari 2007

Om att hitta jobb i Sverige

- Inse ditt värde på arbetsmarknaden.
- Skapa ett personligt intryck.
- Se möjligheter istället för problem.
- Var aktiv på arbetsmarknaden.

Utbudet på bra och informativa sajter växer konstant. Det finns också både breda och smala d v s sektorspecifka aktörer. Flera av de stora bolagen har riktigt bra karriärcenter. En bra resurs är Infoteket, där finns mycket matnyttigt. På webben hittar du ett flertal jobbdatabaser och en hel del information. Det finns ett par kommersiella sajter också men det är inget problem för dig. Det är arbetsgivaren som betalar, eller rättare sagt "investerar" i dig.

Surfa runt och se vilken jobbsökarsajt som passar dig bäst. Tänk också på vad är viktigt för dig. Vilka önskemål du har angående lön, utveckling, karriärmöjligheter och så vidare. Inse ditt värde på arbetsmarknaden på ett objektivt sätt.

Många företag vill ha kontroll över rekryteringsprocessen och lägger ut sina platsannonser på sina egna sajter. Ofta läggs de ut där först, och ibland BARA där. Kontrollera därför alltid utbudet på ditt favoritföretag.

Tips: Många jobb förmedlas genom privata kontakter. Det är alltid bra att bli introducerad av någon som känner dig. Prata med vänner och arbetskamrater (om du kan) så kanske de kan förmedla en bra kontakt.

Inga kommentarer:

 
Personligt bloggar
Blogglista.se