onsdag 6 februari 2008

Sänk arbetsgivaravgiften för alla småföretag - skapa fler nya jobb

Om man sänker arbetsgivaravgiften så skapas 250 000 nya jobb, enligt FöretagarFörbundet. Nu när det verkar som om regeringen inte kommer att genomföra sänkningen av arbetsgivaravgiften för vissa tjänsteföretag är det dags att omgående genomföra en sänkning av arbetsgivaravgiften för alla småföretag. Det handlar egentligen om att återställa den sänkning som fanns fram till förra årsskiftet. Det är inte bara företag i tjänstesektorn som behöver sänkta arbetsavgivaravgifter för att kunna anställa, växa och utvecklas. FöretagarFörbundet anser även att förslaget skulle skapa krångliga gränsdragningsproblem samt är hämmande för växande företag.

Undersökning
I undersökningen ”Småföretagarna – olika som bär” visade det sig att kategorierna ”Fixaren” och ”Utvecklaren” (totalt ca 50 % av landets småföretag med 0 – 9 anställda) har stora tillväxtambitioner samt vill växa genom att anställa. Det skulle kunna ge 250 000 nya jobb. Sänk arbetsgivaravgiften och stimulera därmed företagen att anställa fler – det gynnar regeringens arbetslinje, ger ökad sysselsättning och skapar ökad välfärd.

Fakta
Regeringens förslag till en kraftig sänkning av arbetsgivaravgiften för vissa tjänsteföretag har stött på problem hos EU-kommissionen. Kommissionen föreslår en maxgräns på 250 anställda för de företag som ska kunna få sänkningen.
Den kraftiga sänkning av arbetsgivaravgiften för vissa tjänsteföretag – som bilverkstäder, frisörer, restauranger, kemtvättar – var tänkt att skapa fler jobb. Finansminister Anders Borg och Alliansregeringen har nu lagt förslaget på is och istället skall man titta på andra sätt som skall ge samma sysselsättningseffekt.

Inga kommentarer:

 
Personligt bloggar
Blogglista.se